середа, 30 травня 2018 06:40

"Заборонив годувати дитину. Казав, груди втратять форму"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— У перший же тиждень після одруження отримала ляпас від чоловіка. На пляжі Ігор приревнував до іноземців, які спостерігали, як мащу тіло кремом для засмаги. Після того плакав, обіцяв, що більше це не повториться. Та він мене обманув, — говорить колишня фотомодель 29-річна Наталія Коваль із Києва. Зараз розлучається з чоловіком — менеджером Ігорем ­Луковим, 36 років.

Наталія та Ігор познайомилися дев'ять років тому на світському заході.

— Ігор запросив на побачення, — розповідає жінка. — На другому дав грошей і ключі від шикарної квартири-студіо. За кілька місяців запропонував одружитися. На весілля замовив із Франції найдорожчу сукню. Медовий місяць провели на Мальвідах. Моєму щастю заздрили всі подруги.

Чоловік змусив Наталію покинути модельний бізнес.

— Йому здавалося, що в цій сфері працюють лише повії, — пояснює вона. — Вирішив зробити з мене ляльку, яка всім має подобатися. Записав на курси англійської мови і комп'ютерного дизайну. Щодня мала ходити в спортзал, відвідувати косметолога та перукаря. Чоловік почав стежити за моїм харчуванням. За день дозволяв з'їсти лише два шматочки шоколаду. У раціоні були переважно каші, фрукти й овочі. До плити не підпускав. Найняв покоївку, яка готувала їжу. У вільний час я ходила по крамницях. Мала регулярно поповнювати шафу новими сукнями. Ігор у будь-який момент міг подзвонити і сказати, що за півгодини мушу бути разом із ним на важливій зустрічі. Міг накричати за те, що на лобі вискочив прищ. Відчувала себе річчю, а не людиною.

За рік Наталія завагітніла.

— Тоді чоловік ударив удруге. Ігор мав летіти в Швейцарію підписувати важливий контракт. Хотів узяти мене з собою. Лікар заборонив переліт — була велика ймовірність втратити дитину. Коли чоловік про це почув, накинувся з кулаками на живіт. Бив мене і кричав. Зламав на мені пуф. Припинив знущання, коли пригрозила, що подзвоню в поліцію. У тяжкому стані мене забрали в лікарню. Гінеколог сказав: "Якщо дитина загине, буду змушений написати заяву на вашого чоловіка". Вагітність дивом збереглася.

Після пологів чоловік заборонив самій годувати дитину. Казав, груди втратять форму. Замовив тугий корсет, яким їх перев'язував. Найняв няньку, яка годувала і пеленала сина. Мені заходити до нього не дозволяв. Пояснив: "Не хочу, щоб ти до нього звикала, а то станеш приділяти мені менше уваги".

За кілька днів Артем захворів. Вичитала, що в таких випадках найкорисніше грудне молоко. Тихенько зайшла в кімнату, щоб його погодувати. Чоловік почув. Витягнув мене за коси і знову побив. Після того став робити це регулярно. То йому не сподобався мій макіяж, то не так глянула чи не так зустріла.

Торік у квітні жінка потрапила в лікарню з переломами двох ребер та зламаним ­носом.

— Гамселив за те, що відмовилася летіти з ним у робочу поїздку до Росії. Просила, щоб і він цього не робив. Його це розлютило. У лікарні вирішила, що подам на розлучення. Коли сказала про це чоловікові, він засміявся. Сказав: "Іди куди хочеш. Сина ти більше не побачиш". Виставив мене на вулицю. Із Артемом бачитися заборонив. Через суд зробив із мене психічно хвору.

Зараз сину подружжя Артемові сім років.

— Щоб побачити дитину, підглядала в щілини паркану. Знайомий порадив влаштувати викрадення. Зробили це, коли чоловіка не було в країні. Тепер із сином живемо на покинутому хуторі. Зайняли стару хату. Купили курчат, посадили картоплю та полуницю. Аби мати хоч якісь гроші, влаштувалася покоївкою в готель. Артем за батьком не сумує. Йому теж діставалося за те, що "погано поводився". Через постійні стреси син мав енурез. Лише недавно перестав мочитися у штани.

Нещодавно Наталія подала позов у суд про розлучення та розподіл спільного майна.

— Вимагаю, аби чоловік віддав автомобіль і виплатив половину вартості будинку. Зібрала всі довідки та характеристику з нового місця роботи. Взяла адвоката з міжнародним досвідом. Він запевняє, що ми переможемо.

Зараз ви читаєте новину «"Заборонив годувати дитину. Казав, груди втратять форму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі