вівторок, 23 січня 2018 06:20

Валерій Сеньків помер у парку

В Тернополі поховали громадського активіста й режисера театру 49-річного Валерія Сеньківа. Помер у парку від переохолодження. Вранці 15 січня тіло чоловіка знайшли перехожі.

— Напередодні смерті Валерій із компанією святкував старий Новий рік, — розповідає брат Юрій Сеньків, 45 років. — Додому повертався через парк. Коли його знайшли, лежав на землі. Поряд була куртка, кофта, взуття й одна шкарпетка. Мабуть, подумав, що вже вдома, і почав роздягатися. Слідів насильницької смерті слідчі не виявили.

Валерій Сеньків народився в селі Кононівка Біловодського району Луганської області. У Тернопільському профтехучилищі №1 отримав фах електрика. Працював режисером в аматорському театрі-студії "Діалог". Писав сценарії до вистав і озвучував мульт­фільми. З ініціативною групою "Данастріс-альтернатива" організовував акції проти будівництва гідроелектростанцій на Дністрі.

— Ми познайомилися минулого літа під час двотижневої екологічної експедиції по Верхньо-Дністровському каньйону, — говорить 63-річний Олег Банару. — На плоту Валерій був капітаном. Ми називали його "людина Дністра", бо був справжнім захисником цієї річки. Робив усе, щоб олігархи не погубили красу рідного краю. Валерій мало спав і багато курив. Одного разу покинув свій капітанський пост на добу. Не їв і не пив. Потім дізналися, що отримав звістку про загибель найкращого друга в АТО.

Чоловік жив сам. Колишня дружина Інна з 10-річною донькою Вірою мешкають в Ізраїлі.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Сеньків помер у парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі