середа, 30 квітня 2008 13:05

Молодики за кермом самостверджуються

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Нерідко сьогодні кажуть: "У країні бебі-бум!". Українці почали народжувати діток, отримавши від держави хоч і невеличку, але підтримку у вигляді розпіарених восьми з половиною тисяч.

Порівняно з попередньою п"ятирічкою, це дійсно підмога. Але, якщо порахувати, то одноразова допомога плюс 130 гривень щомісяця до досягнення дитиною трирічного віку — оце і увесь дохід матері і дитини на довгих три роки. Усього виходить по 366 гривень щомісяця! Навіть мінімальна пенсія — й та вища. Одна надія на тата.

Ще більша дивина почалася при процедурі оформлення допомоги. Зібравши віяло довідок, раптом дізнаюся, що потрібна ще одна дуже важлива — з відділу соцзабезпечення за місцем реєстрації мого чоловіка про те, що він не отримує таку ж допомогу на нашу дитину. Абсурд. Скажіть, будь ласка, якщо "грошова" довідка видається одна-єдина на одну й ту ж дитину, то як можна скористатися нею двічі? Адже у державних установах вимагають оригінал довідки і забирають його! І мчить тато у соцзабез у робочий час, стоїть у чергах і мовчки пропускає поперед себе мам із дітками на руках.

Та найбільше дошкуляє брак людяності!

Мешкаємо ми на Русанівці. Поряд із будинком річка, бульвар, трохи далі — паркова зона. Як правило, з немовлям ходимо до набережної, адже там тихіше і чистіше. Спокійно кочу візочок тротуаром, дитина спить. Раптом позаду сигналить авто, водій нахабно гукає: "Зійди з дороги!".

Інколи їдуть назустріч, зневажливо махаючи, щоб звільнили дорогу. Аякже, жінка з дитиною — беззахисні, не завжди їх тато супроводжує. А молодики за кермом у такий спосіб самостверджуються, відчувають свою перевагу над слабшими.

Про пішохідні переходи я взагалі мовчу. Чекаємо по 20 хвилин, щоб перейти дорогу і не ризикувати, адже навіть на "зебрі" рідко хто з водіїв пригальмує.

Кажуть, що з народженням дитини організм матері переживає особливий підйом, незважаючи на виснаженість після пологів, безсонних ночей та грудне вигодовування. Розуміння того, що дитина беззахисна, потребує уваги й допомоги, захисту і турботи, дає енергію матері. Тому ми подолаємо труднощі. Але хотілося б від людства трішки чуйності, розуміння й дотримання елементарних правил поведінки".

Зараз ви читаєте новину «Молодики за кермом самостверджуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі