вівторок, 14 серпня 2018 05:06

Ігор Славинський мав вроджену ваду серця

9 серпня поховали актора і режисера столичного Театру на Подолі 66-річного Ігоря СЛАВИНСЬКОГО. Мав вро­джену ваду серця. 2005-го переніс операцію — йому поставили штучний клапан.

— Нещодавня робоча поїздка до Миколаєва стала для Ігоря фатальною. Організм не витримав навантаження і спеки, — каже театральний критик Олег Вергеліс, 51 рік.

Ігор Славинський закінчив акторський і режисерський факультети столичного університету театру, кіно й телебачення ім. Івана Карпенка-Карого. Працював у театрі російської драми ім. Лесі України та в Молодому театрі. 1983-го влаштувався актором у Театр на Подолі. За 25 років почав працювати і режисером. Чотири рази ставав лауреатом театральної премії "Київська пектораль". Отримав премію ім. Амвросія Бучми за кращу режисуру вистав "Мертві душі" і "Люксембурзький сад". В останні місяці працював над спектаклем "Жмурики ол інклюзів" за п'єсою драматурга 71-річного Анатолія Крима.

— Справа йшла до прем'єри. Славинський повинен був вже випробувати декорації на сцені, — говорить Анатолій Ісакович. — Він мав повно планів і оптимізму. У новому сезоні збирався інсценувати мій сатиричний роман про українську політичну еліту "Труба". Два тижні тому сиділи в театральному кафе й обговорювали майбутню виставу. Парадокс у тому, що звання народного артиста йому дали за місяць до відходу, хоч треба було зробити це давно. Та Ігор ніколи не скаржився, що чогось недоотримав — він завжди випромінював оптимізм.

Ігор Славинський зіграв майже 50 ролей у театрі та кіно. Серед найвідоміших його акторських робіт — роль у серіалі "Повернення Мухтара-2". У нього залишилися дружина Олена і син Єгор. Він грає на контрабасі в симфонічному оркестрі.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Славинський мав вроджену ваду серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі