пʼятниця, 27 жовтня 2017 06:25

"Наважилася кинути його, коли вибив мені зуба"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Донька незаміжня. Три роки тому закінчила університет із червоним дипломом, — пише 53-річна Віра Олексіївна з Вінниччини. — Поїхала в Київ на роботу. З подругою орендували квартиру. Але довго разом не прожили. Подруга, з якою дружили з дитинства, покинула її без пояснень. Донька не розбещена і не гуляща. Я вже немолода. Старші діти мають сім'ї. А Тані в особистому житті не щастить".

Листи коментує київський біоенергетик Миро­слав Олійник. Запалює три свічки. Кладе долоню на паспортне фото Тетяни. У неї довге русяве волосся.

— Донька побереться через рік. Судженого зустріне взимку. Подруга, яка зникла з її життя, зробила вам послугу. Слідом за нею приходять лише неприємності. Не варто побиватися за людиною, яка постійно ставить палки в колеса. До кінця року на Тетяну чекає підвищення. Можуть запропонувати нову посаду чи зміну місця роботи.

"У нашій сім'ї почалася чорна полоса, — пише черкащанка Лідія Степанівна, 65 років. — Донька Іванна рік жила в цивільному шлюбі з Максимом. Усе складалося добре, доки в сім'ю не почала втручатися свекруха. У доньки на руках залишився син. Максим аліменти не платить, нічим не допомагає. Усі його гроші контролює мати. Онука не признає. Дочка біля порогу знайшла голку. Взяла її в руки і викинула за межі подвір'я. Думаємо, ­після цього всі проблеми почалися. Чи зустріне вона когось?"

Вкладає в конверт фото доньки. Вона — коротко стрижена блондинка в довгій лляній спідниці.

— Щойно зустріне іншого чоловіка, як в її життя повернеться Максим. Не намовляйте проти нього, бо потім зробить вас винуватою у своїх проблемах. Повинна сама прийняти рі­шення. Чи хоче постійно жити у тривозі та невизначеності, які готовий запропонувати їй Максим?

"Із чоловіком сім років живемо у шлюбі, — розповідає в листі львів'янка Ірина, 32 роки. — Я двічі вагітніла, але дитину виносити не вдалося. Мала два викидні за півтора року. Лікарі дають надію, що ми колись станемо батьками. Василь наполягає на усиновленні, але я не готова до цього. Мати каже, проблема в тому, що мені на весіллі хтось до фати булавку причепив".

Біоенергетик дістає з конверта весільне фото Ірини та її чоловіка Василя. Обоє — худі й високі. Наречена у фіолетових туфлях і з фіолетовим намистом на шиї. На чоловікові — синій костюм.

— Збирати документи на усиновлення варто, коли обоє готові до цього кроку. Ви боїтеся, чи зможете прийняти у сім'ю чужу дитину. Чоловіку та батькам не треба тиснути, бо ні до чого хорошого це не призведе. Відкиньте сумніви та забобони. Ту булавку причепив хтось із родичів в надії захистити вас від зуро­чення. Ваше подружжя має всі шанси народити власну дитину. Дев'ять вівторків поспіль читайте молитву до святої Марти із запаленою свічкою в руці. Вона допомагає завагітніти й виносити дитину.

"Син із невісткою почали випивати, — пише 59-річний Олександр Юрійович з Івано-Франківська. — Я не можу нічого вдіяти. Були успішними бізнесменами, доки в справи не втрутився товариш. Хотів вкласти гроші в їхній бізнес, а в результаті своїми діями і командами довів їх до банкрутства. Першою заглядати в чарку почала Настя. Потім Ігоря підсадила. П'ють щодня. Як не удвох, то з компанією. Онука втікає ночувати до мене, бо вдома спокою нема. Після п'янки грають у карти. Часто доходить до бійок. Сусіди кілька разів викликали поліцію".

— Діти залишать онуку на вас із дружиною і після Нового року подадуться на заробітки. Не ставте зайвих запитань. Вони знають, що роблять. Із випивкою зав'яжуть. Через рік повернуться з грошима і почнуть новий бізнес. Вірте в сина та невістку. Вони мають потенціал до підприємницької діяльності.

"Батько покинув нас, коли мені було 4 роки, — пише 36-річна Аріна з Сумської області. — Може, тому мені постійно не щастить з чоловіками. Двічі виходила заміж. Перший чоловік зраджував мене. Про це знали наші друзі. Тільки я була сліпою, бо дуже його любила. Другий пив і бив. Я літала по квартирі, як м'яч. Наважилася кинути його, коли вибив мені зуба. Думала, що доля посміхнулася, коли в житті з'явився Діма. Ми три роки жили в цивільному шлюбі. Пропонував розписатися, але я боялася. Одного дня він вкрав 8 тисяч доларів, які ми відкладали на квартиру. Втік".

Біоенергетик заплющує очі. Кладе праву руку на фото Аріни. Вона кучерява. В очах — яскраві зелені лінзи. Над губою — родимка.

— Дмитро хотів побратися і привласнити собі якомога більше вашого майна. Він із тих чоловіків, що полюбляють жити за рахунок жінок. До кінця року дасть про себе знати. Побачите його з іншою жінкою в одному з торгових центрів. Напишіть заяву в поліцію. Ставити хрест на стосунках з чоловіками не варто. Доля готує зустріч із судженим. Він доведе, що заслуговуєте на люблячого і вірного нареченого. Вийдете заміж утретє. До 38 років народите дівчинку.

Зараз ви читаєте новину «"Наважилася кинути його, коли вибив мені зуба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі