четвер, 15 квітня 2021 05:40

Микола Костін не одужав від коронавірусу

Автор: today.vn.ua
  Микола Костін став першим міським головою Вінниці в незалежній Україні. Працював на цій посаді майже півтора року
Микола Костін став першим міським головою Вінниці в незалежній Україні. Працював на цій посаді майже півтора року

— Лікарі довго боролися за його життя, але не все в їхніх силах. Для сім'ї Микола Федорович був всесвітом, який вони втратили. Найбільше любив дружину, дітей та онуків, — каже ексочільник Він­ниці 58-річний Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ про колегу 81-річного Миколу КОСТІНА. За ним справили дев'ятини. Помер від ускладнень після коронавірусу.

Микола Костін став першим міським головою Вінниці в незалежній Україні. До того очолював Ленінський район міста.

— Товаришували майже 40 років. Микола Федорович був моїм наставником. Він був щирий, справжній і унікально скромний. По-особливому відчував життя, його красу. Які б не були складні часи, завжди залишався справжнім романтиком і великим оптимістом зі своєю чарівною усмішкою, — додає Домбровський.

Після закінчення каденції вісім років очолював Пенсійний фонд України у Вінницькій області. Обирався депутатом Вінницької міської ради. Видав кілька поетичних збірок.

— Світлий був чоловік, приязний та інтелігентний. Часто зустрічала у парку. Зранку мав звичку прогулюватися. Розмова з ним була завжди цікава і в радість, — каже вінничанка Марина Сенчик.

2009-го Миколу Костіна нагородили медаллю за вагомий внесок у розвиток міста. Позаторік — почесною відзнакою міського голови.

— Сьогодні наше місто на гарному рахунку не тільки в області, а й в Україні та за її межами. Дуже з цього радію. Постійно слідкую за кожним кроком моєї Вінниці. Щиро дякую за пам'ять, за нагороду. Бо коли люди пам'ятають, що хтось щось зробив, це залишається назавжди, — казав на свій 80-літній ювілей Микола Костін.

Зараз ви читаєте новину «Микола Костін не одужав від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі