вівторок, 19 грудня 2017 06:51

Наталю Околітенко поховали біля чоловіка

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.inwerta.com
  Наталя ­Околітенко після смерті чоловіка – ­письменника Данила Кулиняка — впала в депресію
Наталя ­Околітенко після смерті чоловіка – ­письменника Данила Кулиняка — впала в депресію

В Ірпені на Київщині померла письменниця 78-річна Наталя Околітенко. Мала хворобу Альцгеймера.

— Торік у січні Наталя поховала чоловіка, — розповідають знайомі жінки. — Після того впала в депресію. В неї почала розвиватися хвороба Альцгеймера. Швидко прогресувала. Останнім часом знайомі її не впізнавали.

Наталя Околітенко закінчила біологічний факультет Київського університету. Три роки викладала в школі хімію та біологію. Згодом була редактором у видавництво "Радянська школа". Працювала в журналах "Україна" та "Жінка".

Писати почала у шостому класі. Через два роки за оповідання отримала головну премію на конкурсі юнацьких творів. Перша книжка "Інтеграл Піфагора" вийшла 1967 року. Всього видала 30 книжок. Її твори перекладені російською, грузинською, молдавською й румунською мовами.

— Наталя була жінкою зі сталевим характером, — каже подруга Надія Стрельцова. — Мала енциклопедичні знання і гострий аналітичний розум.

— Усі знають Наталю як міцного публіциста, а вона була ще й прекрасним науковцем, — говорить товариш Микола Колбун. — Вона сформулювала багато нових законів, що дають змогу по-новому поглянути на біологію.

Наталя Околітенко була заміжня за письменником Данилом Кулиняком. Її поховали поряд із ним.

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.thelocal.fr
 

6 грудня в Парижі по­мер французький співак 74-річний Джонні Голлідей. На­весні дізнався, що хворий на рак легенів.

На початку своєї кар'єри Джонні Голлідей виступав у французьких кабаре. За три роки видав перший альбом. Усього записав їх 49.

Джонні Голлідей був одруженим п'ять разів. Від першої дружини має сина 51-річного Давида, від другої — доньку Лауру, 34 роки. З останньою дружиною Летицією удочерили двох в'єтнамських дівчат — 13-річну Жад і Джой, 9 років.

9 грудня у ДТП загинув поліцейський 37-річний Микола Ващенко із Бердичева на Житомирщині.

— Того дня Микола їхав із товаришами в авто "Рено Логан" як пасажир, — розповідають колеги. — Машину занесло, викинуло на смугу зустрічного руху. Зіткнулася з іншим автомобілем. Двоє людей загинули на місці. Миколу відвезли в лікарню. Кілька годин медики намагалися його врятувати, але марно.

Микола Ващенко працював у поліції з 2011 року. Був міліціонером групи затримання та кінологом.

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.thesun.co.uk
 

У Лондоні на 76-му році померла модель Крістін Кілер. Місяць тому захворіла на пнев­монію.

Крістін Кілер із 16 років працювала моделлю. Стала знаменитою 1963 року. Тоді в один день зустрілася з тодішнім міністром оборони Великої Британії Джоном Проф'юмо та радянським військово-морським аташе Євгеном Івановим. У пресі з'явилася інформація, що вона передавала російському дипломату секретну інформацію, отриману від англійця. Крістін Кілер засудили до дев'яти місяців в'язниці.

Крістін Кілер двічі була у шлюбі. Залишилося двоє синів.

Зараз ви читаєте новину «Наталю Околітенко поховали біля чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі