четвер, 20 листопада 2008 16:23

Міріам Макеба померла після концерту

 

Минулого понеділка в місті Казерта на півдні Італії не стало 76-річної зірки джазу Міріам Макеби. Вона була першою африканкою, яка отримала американську музичну нагороду "ґреммі". Її називали "Мама Африка".

Макеба півгодини співала на концерті на підтримку італійського письменника Роберто Савіано, якого погрожують убити за роман "Каморра" про мафію. За лаштунками сцени у співачки стався серцевий напад.

Міріам народилася в місті Йоганнесбург у Південній Африці. У дитинстві співала в хорі, мріяла стати лікарем. Двоюрідний брат запросив її у групу "Кубан Бразерс". На початку 1950-х Міріам переїхала до США. Макеба багато говорила про  расову дискримінацію. 1960-го влада Йоганнесбурга не пустила її на похорон матері, а через три роки позбавила громадянства.

Співачка п"ять років прожила у шлюбі зі Стоклі Кармайклом, лідером "Чорних пантер" — організації, що боролася за права темношкірих.

— Він не пив і не бив мене, — казала після розлучення. — Просто я зрозуміла, що не поділяю деяких його поглядів на життя.

У Макеби і Кармайкла була донька Бонді. Вона померла 1985 року.

Зараз ви читаєте новину «Міріам Макеба померла після концерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі