четвер, 16 січня 2020 06:10

Костянтин Бромберг пережив дружину на три місяці

Автор: fakty.ua
  Костянтин Бромберг зняв стрічки ”Чародії” і ”Пригоди Електроніка”. Останні роки жив у США, де мешкає його ­донька
Костянтин Бромберг зняв стрічки ”Чародії” і ”Пригоди Електроніка”. Останні роки жив у США, де мешкає його ­донька

— В США Бромберг ничем, связанным с кино, не занимался и даже не пытался. Он просто жил и мечтал. Имел удивительные планы создания передвижного музея с копиями мировых шедевров кинематографии, — каже російсько-американський сценарист 43-річний Костянтин ІДОВ про режисера Костянтина Бромберга. 10 січня він помер на 81-му році в американському Детройті.

Костянтин Бромберг народився в Харкові. Закінчив сценарний факультет Всеросійського інституту кінематографії. Працював кореспондентом радянського агентства "Новини" та режисером телебачення у Воркуті. Згодом став художнім керівником студії дитячих і юнацьких телефільмів творчого об'єднання "Екран". Зняв п'ять стрічок. Зокрема, "Чародії" та "Пригоди Електроніка". За останню 1982 року отримав Державну премію СРСР.

— Сначала планировалось, что главных героев — Электроника и Сыроежкина — сыграет один мальчик, но потом решил, что интереснее будет взять близнецов, — розповідав Костянтин Леонідович. — Одеська кіностудія оголосила пошуки братів, які вміли б усе: грати на гітарі, танцювати, співати і водити мопед. Проби затягнулися. Та одного дня на порозі кіностудії з'явилися 12-річні близнюки Юра і Володя Торсуєви, яких на кастинг направив завуч школи. Їх відразу затвердили. Для зйомок хлопців перефарбували на блондинів. У школі їм було складно через такий вигляд. Просили дозволу постригтися. Та змогли зробити це лише після завершення зйомок.

У 1980-х Бромберг почав співпрацювати з телеканалом Сі-Ен-Ен. Наприкінці 1990-х переїхав у США до доньки разом із дружиною. Її поховав торік у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Бромберг пережив дружину на три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі