вівторок, 03 квітня 2018 06:00

Анатолій Перерва три місяці тому пошкодив хребет

— За добу до смерті Анатолій надіслав мені фото 1975 року, де він молодий і красивий. Я написав йому: "Радий, що всі живі та здорові". А наступного ранку мені повідомили, що його вже немає, — каже поет 71-річний Віктор Бойко про свого товариша Анатолія Перерву. Страждав на підвищений тиск, мав проблеми з серцем. Він помер на 69-му році. 2 квітня за ним справили дев'ятини.

Анатолій Перерва закінчив Київський університету ім. Тараса Шевченка. Працював кореспондентом і редактором газет. 1988‑го став одним із засновників Харківського літературного музею. Був заступником директора з наукової роботи до 2012 року. Видав 10 поетичних збірок. Перекладав із російської, білоруської, грузинської та молдовської мов.

— Три місяці тому Анатолій у Харкові упав на сходах у метро й пошкодив хребет, — розповідає Віктор Бойко. — Тривалий час лежав нерухомо. Коли бачилися востаннє, почав відходити від травми. Настрій мав оптимістичний.

Анатолій Перерва був одружений, мав синів Дмитра і Юрія. Останні роки провів у селі Вербівка Балаклійського району на Харківщині. Там він народився.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Перерва три місяці тому пошкодив хребет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі