неділя, 27 жовтня 2024 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники намагаються оточити Селидове - Forbes

Російські загарбники продовжують наступати на Селидове Донецької області.

Ворог хоче оточити місто, яке є перешкодою перед його головною метою - захопленням Покровська. Про це пише аналітик Forbes Девід Акс.

За його даними, у суботу російські війська прорвалися на південь від Селидового, просунулися вздовж недіючої залізниці і досягли околиці села Вишневе. Якщо росіянам вдасться захопити цей населений пункт, вони зможуть частково оточити Селидове.

Автор: deepstatemap.live
  У районі Селидового тривають важкі бої
У районі Селидового тривають важкі бої

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики фіксують просування загарбників біля Покровська та Вугледара

За даними українського Центру оборонних стратегій, ЗСУ утримують свої позиції у Вишневому, але це утримання "може бути неміцним".

За словами аналітика, це стандартна російська тактика - частково оточити укріплене поселення, щоб примусити захисників відступити - як це нещодавно сталося у Вугледарі.

"Те, що на околицях Вишневого є росіяни, означає, що українці в Селидовому, ймовірно, будують плани щодо відступу", - зазначив Акс.

За його словами, Покровськ, як і раніше, є метою для російської армії, оскільки це південний якір "укріпленого поясу" міст, що простягнувся на південь від Слов'янська.

Однак Покровськ - це набагато складніша мета, ніж Селидове. Зокрема, Центр оборонних стратегій вважає, що оборона міста витримає зиму і майбутня битва за Покровськ стане кульмінацією наступальної операції противника.

Станом на ранок 27 жовтня російські загарбники просунулись у районах кількох населених пунктів Запорізької та Донецької областей. Ворог, зокрема, захопив Левадне на Запоріжжі. Про це повідомляє проєкт DeepState.

Окупанти також просунулися біля Шахтарського, Новоукраїнки, Богоявленки, Новодарівки, Стельмахівки, в Гірнику та Олександрополі.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники намагаються оточити Селидове - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі