четвер, 30 квітня 2015 11:27

У Відні почали судити Фірташа (оновлюється)
3

Фото: espreso.tv

У Відні розпочався суд над олігархом Дмитром Фірташем.

Суд має винести вирок щодо екстрадиції Фірташа до США, якого ФБР звинувачує в корупції.

Першим свідком, який має виступити на суді виявився екс-президент України Леонід Кравчук, - написав у Facebook нардеп Вадим Рабинович.

"Відзначимо, що на даний момент Леоніда Кравчука в залі суду немає. За словами бізнесменів, присутніх на засіданні, перший президент знаходиться в сусідній кімнаті", - йдеться в повідомленні.

Як написав у Facebook журналіст Сергій Щербина, "США хочуть видачі Фірташа, щоб захистити свої інтереси в політиці і на світовому титановому ринку".

Як пишуть австрійські ЗМІ, захистом бізнесмена займається команда з близько 20 адвокатів.

ФБР веде розслідування проти Фірташа з 2006 року. Справа стосується можливих хабарів індійським чиновникам на отримання дозволу з видобування титану в штаті Андра Прадеш.

Згідно з угодою від 2006 року з індійською держкомпанією, компанія Фірташа зобов'язалася вкласти в розробку родовищ від 15 до 20 мільйонів доларів, побудувавши гірничо-збагачувальний комбінат.

При цьому щорічний дохід від продажу титанових руд, як зазначено в матеріалах кримінальної справи в США, прогнозувався на рівні півмільярда доларів.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, угода стала можливою завдяки підкупу прем'єр-міністра штату Андра Прадеш Раджасекхара Редді. Редді в 2009 році розбився на вертольоті.

У 2014 року партія соратників Редді програла вибори в парламент штату. Восени минулого року новий уряд штату розірвав угоду з компанією Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «У Відні почали судити Фірташа (оновлюється)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі