пʼятниця, 02 листопада 2012 09:40

У Пакистані батьки облили дочку кислотою через розмову з хлопчиком. Дівчина померла в муках

У Пакистані батьки облили дочку кислотою через розмову з хлопчиком. Дівчина померла в муках
За 2011 рік близько тисячі жінок в цій країні стали жертвами так званих "вбивств в захист честі". Фото: AFP

У Пакистані батьки вбили свою доньку-підлітка, заставши її за розмовою з хлопчиком. Про це 1 листопада повідомляє Reuters.

Інцидент стався на пакистанській частині спірної території Кашміру. Батьки 16-річної дівчинки побачили, як вона розмовляє з хлопчиком біля будинку, і плеснули їй в обличчя кислотою. Дівчинка отримала опіки шкіри голови, шиї та рук третього ступеню й померла невдовзі після того, як її доставили в госпіталь.

За словами лікаря госпіталю, мати дівчинки, що доставила її до лікарні, заявила, що дочка намагалася покінчити з собою. Однак після смерті дівчинки батьки зізналися поліції у вбивстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські мусульмани вбили власну дочку за відмову вийти заміж

Згідно з даними комісії з прав людини в Пакистані, за 2011 рік близько тисячі жінок в цій країні стали жертвами так званих "вбивств в захист честі". У 2004 році практика таких вбивств була заборонена законом, і за порушення введено покарання у вигляді смертної кари. Однак, за словами правозахисників, цей закон залишається неефективним: у більшості випадків вбивства або проходять непоміченими, або майже не розслідуються владою.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані батьки облили дочку кислотою через розмову з хлопчиком. Дівчина померла в муках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі