неділя, 27 жовтня 2024 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У напрямку Києва знищено близько десятка дронів - КМВА

У напрямку Києва знищено близько десятка дронів - КМВА
Ворог знову атакував Київ ударними дронами. Фото: ukrinform.ua

Вночі проти 27 жовтня російські терористи завдали чергового дронового удару по столиці.

Повітряна тривога у Києві тривала майже три з половиною години. Про це повідомив голова Київської МВА Сергій Попко.

За його словами, у повітряному просторі в напрямку Києва перебувало приблизно десяток безпілотників противника.

"Усі дрони були знешкоджені на околицях міста. Тип та кількість застосованого ворогом озброєння вкажуть у звітах Повітряні сили. За даними оперативного зведення, внаслідок російської атаки дронів у Києві потерпілих чи руйнувань не зафіксовано", - зазначив Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни переглянули супутникові знімки Жулян і дійшли висновку, що пробити протиракетну оборону Києва можливо лише одним способом

Він також повідомив, що тактика, прийоми нападу та цілі противника залишаються незмінними вже багато місяців поспіль.

Ворог атакує переважно вночі, застосовує різні типи ударних дронів, які заходять на місто з різних напрямків та висот. Атаки здійснюються поодинокими дронами, а не численними групами. За одну атаку по Києву ворог стандартно застосовує приблизно десяток БпЛА.

"Цілями залишаються цивільна інфраструктури, обʼєкти ППО, і найперше - постійний, безперервний терор цивільного населення аби зламати нашу волю до спротиву. Але росіяни ніколи не досягнуть своїх цілей! Попри всі труднощі, Київ і вся Україна вистоїть і ми неодмінно переможемо в цій несправедливій війні. Вірте з ЗСУ і постійно підтримуйте наших воїнів!" - наголосив Попко.

Російські загарбники вночі проти 26 жовтня атакували Україну ракетами, ударними дронами Shahed та невстановленого типу. Ворог випустив сім ракет та 91 дрон.

У результаті протиповітряного бою було підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях.

Зараз ви читаєте новину «У напрямку Києва знищено близько десятка дронів - КМВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі