пʼятниця, 23 листопада 2012 18:32

Спецтема: Арабські революції

У Каїрі поліція розганяла противників президента сльозогінним газом
9

У Єгипті спалахнули протести противників президента
Фото: Фото: Reuters
На площі Тахрір виникла сутичка між протестувальниками та поліцією
Поліція застосувала сльозогінний газ
Протестувальники розводили багаття на площі

На площі Тахрір у Каїрі поліція застосувала сльозогінний газ проти противників президента країни Мохаммеда Мурсі. Про це повідомляє Reuters.

Акції протесту, що зібрали тисячі учасників, пройшли перед будівлями адміністрації президента і уряду Єгипту. Деякі демонстранти розводили на вулицях невеликі багаття.

Одночасно опозиція провела масові акції протесту і в інших великих містах. В Олександрії натовп увірвалася до штаб-квартири партії "Брати-мусульмани", від якої Мурсі висунувся у президенти. Активісти викидали на вулицю меблі і книги, а потім підпалювали їх. Поряд з мечеттю прихильники і противники Мурсі почали закидати один одного камінням.

У Порт-Саїді натовп зібрався навпроти місцевого представництва партії влади і закидав його камінням. Демонстранти також намагалися прорватися всередину будівлі, але не змогли цього зробити.

Лідери опозиції, в тому числі екс-глава МАГАТЕ, нобелівський лауреат Мохамед ель-Барадей і колишній глава Ліги арабських держав Амр Муса, закликали своїх прихильників вийти на масові акції протесту після того, як президент Мурсі вніс зміни в Конституційну декларацію Єгипту, значно розширивши свої повноваження. На думку опозиції, Мурсі намагається вчинити в Єгипті державний переворот.

Сам президент виправдав свої дії необхідністю "захисту революції", а також заявив про те, що "єгипетську націю намагаються зжерти жуки-довгоносики" з числа прихильників колишнього режиму.

Мохаммед Мурсі був обраний президентом на демократичних виборах, проведених в Єгипті після повалення режиму Хосні Мубарака, який перебував при владі 30 років.

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі поліція розганяла противників президента сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі