понеділок, 27 листопада 2017 16:19

Суд звільнив терористів, які планували вибух на одеському автовокзалі

Суд звільнив терористів, які планували вибух на одеському автовокзалі
Вибухівку, яку знайшли у трьох одеситів / фото: Думская

Колегія Приморського районного суду Одеси, що складається з суддів Юрія Кушніренка, Віктора Іванова і Віктора Попревича, винесла вирок групі терористів, які планували вибух на Центральному автовокзалі міста.

3 чоловіків повністю визнали свою провину в скоєнні злочинів, пише "Думська".

2 учасників групи засудили до 4 років і 6 місяців позбавлення волі і звільнили в залі суду, оскільки цей термін вони відсиділи в СІЗО (з урахуванням норми закону Савченко, день в ізоляторі прирівнюється до 2 у колонії. - Gazeta.ua).

3-му дали 4 роки і 8 місяців, оскільки в момент затримання він перебував на випробувальному терміні за викрадення автомобіля. Він проведе за ґратами ще 2 місяці, після чого теж вийде на волю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія одного наказу - чому рядовий прикордонник сів на 13 років

Злочинців затримали 21 серпня 2015 року в гаражному кооперативі на вул. Іцхака Рабіна. Вони якраз закінчили збирання бомби з годинниковим механізмом і зарядом з 2 кг амоналу. Як ініціюючу речовину терористи використовували пероксид уротропіну. За завданням кураторів вони збиралися заховати вибухівку в сумці і здати її в камеру зберігання.

Крюківський райсуд Кременчуга заочно засудив чоловіка, який дослужився до "замкобрига" в ДНР. Колишній кременчуцький міліціонер Роман Святобог у травні 2014 року сказав рідним, що їде в Росію на лісозаготівлі, але поїхав воювати проти України на боці терористів.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив терористів, які планували вибух на одеському автовокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі