пʼятниця, 09 вересня 2022 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Румунський корабель у Чорному морі натрапив на дрейфуючу міну

Румунський корабель у Чорному морі натрапив на дрейфуючу міну
З початку війни Туреччина, Румунія, Болгарія та Україна знищили кілька десятків мін у Чорному морі. Фото: скріншот

8 вересня у Чорному морі земснаряд Військово-морських сил Румунії натрапив під час поганої погоди на дрейфуючу міну.

Судно не змогло знешкодити міну, перш ніж натрапило на неї, передає Reuters із посиланням на міністерство оборони Румунії.

"Судно було попереджено про міну, яка дрейфувала приблизно за 25 морських миль на північний схід від румунського чорноморського порту Констанца. Але судно не змогло знешкодити міну, перш ніж натрапило на неї через сильний вітер і хвилі. Жертв і постраждалих внаслідок вибуху немає. 75 військовослужбовцям корабля нічого не загрожує. Плавучість корабля не порушена, а на борту немає серйозних пошкоджень", – йдеться в повідомленні міноборони країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє людей підірвалися на міні в Затоці: перші подробиці (оновлено)

Дрейфуючі міни зявилися в Чорному морі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. З початку війни Туреччина, Румунія, Болгарія та Україна знищили 28 мін у західних водах Чорного моря, повідомили у румунському міністерстві.

8 вересня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебували 14 ворожих кораблів Російської Федерації. Це на одне судно більше, ніж за день до того. У Чорному морі зафіксували три носії оперативно-тактичних крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп становить 24 ракети.

Зараз ви читаєте новину «Румунський корабель у Чорному морі натрапив на дрейфуючу міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі