субота, 10 березня 2018 10:41

Рубан знав, що везе зброю з АТО - Береза

Рубан знав, що везе зброю з АТО - Береза
Борислав Береза: "Рубан розумів, що везе не меблі" Фото: Bykvu.com

Нардеп Борислав Береза вважає, що керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан знав про збою, яка була в його автомобілі.

"Вага меблів і вага зброї абсолютно різні. Там кілька тон зброї. Вона вкрай важка і ті, хто їздив за кермом навантажених бусів знають, як разюче відрізняється управління машини завантаженої на 1,5 тонни і на 5 тонн. Тому Рубан розумів, що везе не меблі. Вірніше, не тільки меблі. А то, що його не оглядали спочатку, лише підтверджує факт наявності стабільних каналів контрабанди.

Сам огляд машини викликав у Рубана здивування і розгубленість. Пояснюю чому. Я часто бував і буваю в АТО. Мене завжди впізнають, але завжди оглядають машину. Питають про зброю і дозволи на неї на блок-посту при в'їзді в зону АТО. Не важливо, хто їде. Їхали з Сергієм Притулою та його так само питали і так же оглядали машину, хоча знали нас обох. Огляд бусів проходить за процедурою. Якщо не дивляться, то значить була команда пропустити. І це як раз той самий канал контрабанди. Саме тому Рубан був здивований тим, що канал провезення, якому він довіряв, був розкритий.

Тепер головне щоб слідство було проведено професійно і швидко, а не розвалилося з тієї при-чини, що якийсь следак купив новий Range Rover або судді пода-рували новий будинок в Кончі-Заспі", - написав на своїй сторінці в соцмережі Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось оперативне відео затримання Рубана

Керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана підозрюють у підготовці замаху на президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчино-ва.

"Із використанням мінометів, гранатометів, стрілецької зброї і вибухових пристроїв планував здійснити збройні напади на помешкання державних діячів та політичних лідерів, зокрема Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх убив-ства", - зачитав суддя Шевченківського районного суду Києва під час засідання з обрання Рубану міри запобіжного заходу.

Зараз ви читаєте новину «Рубан знав, що везе зброю з АТО - Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі