четвер, 15 квітня 2021 16:36

Росія провокувала судна ВМС в Азовському морі

Росія провокувала судна ВМС в Азовському морі
Судна ФСБ влаштували провокацію проти ВМС в Азовському морі. Фото: mil.in.ua

В ніч проти 15 квітня 5 катерів та корабель берегової охорони Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії влаштували провокацію проти українських військових суден.

Дії окупантів були спрямовані проти 3 малих броньованих артилерійських катерів, повідомляє керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили нові санкції проти Росії

"Джерела моніторингової групи BlaskSeaNews повідомляють з Азовського моря: ніч була гаряча. Щонайменше 5 катерів ФСБ здійснювали узгоджені провокаційні маневри щодо наших 3 МБАКів. Команди подавав корабель берегової охорони РФ N 734", - пише Клименко.

Він додав, що вранці всі українські моряки зі згаданих суден повернулися на берег. Однак ситуація вночі у морі була настільки напружена, що, за словами джерел, у відповідь на погрози корабля РФ нашим захисникам довелося попереджати про готовність застосувати зброю.

Інцидент трапився у 25 милях від Керченської протоки. Наші катери супроводжували комерційні судна.

Інцидент в Азовському морі між 3-ма МБАКами (типу Гюрза-М) ВМСУ та 5-ма катерами та кораблем Берегової охорони...

Опубликовано Andrii Klymenko Четверг, 15 апреля 2021 г.

Росія через військові навчання з 24 квітня закриває Керченську протоку. Іноземним суднам буде заборонений прохід протокою до жовтня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія провокувала судна ВМС в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі