субота, 30 травня 2020 14:58

Поранив собаку, а тоді чоловіка: подробиці стрілянини поліцейських
5

У Вараші патрульні підстрелили пса, який на них накинувся, та поранили його господаря
Фото: rv.npu.gov.ua
У Вараші патрульні підстрелили пса, який на них накинувся, та поранили його господаря
У Вараші патрульні підстрелили пса, який на них накинувся, та поранили його господаря
У Вараші патрульні підстрелили пса, який на них накинувся, та поранили його господаря
У Вараші патрульні підстрелили пса, який на них накинувся, та поранили його господаря

У справі сутички патрульних із власником собаки у Вараші Рівненської області з'явилися нові подробиці. Спочатку в поліції казали, що патрульний стріляв у собаку, а куля зрикошетила в чоловіка. Тепер кажуть про два постріли.

Подія сталася у житловому масиві мікрорайону Перемоги, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"За кермом авто, яке зупинили за орієнтуванням, перебував 39-річний місцевий житель. Чоловік демонстративно вийшов із авто, не виконавши законні вимоги поліцейських пред'явити документи та зупинитися. Натомість він направився до 35-річного жителя Вараша, який перебував на подвір'ї будинку із собакою породи "Кане-корсо". Зауваження про необхідність одягнути повідок та намордник псові його власник проігнорував. У цей момент 39-річний правопорушник підійшов до собаки та наказав: "Чужі. Взяти!", - сказано в повідомленні.

Тварина накинулася на 33-річного сержанта поліції. Працівник поліції застосував вогнепальну зброю для знешкодження тварини, яка загрожує життю чи здоров'ю поліцейського. Пострілом правоохоронець травмував собаці лапу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський застрелив собаку

"Це розлютило чоловіків, тож 35-річний варашівець, тримаючи в руках повідок із металевим ошийником, почав бити ним по голові та тулубу сержантові, а 39-річний "напарник" — шарпав за одяг, бив та намагався відібрати табельну вогнепальну зброю. Правоохоронець, повідомивши зловмисникам про намір застосування зброї, вистрілив у ногу 35-річному власнику собаки, а після цього, застосувавши сльозогінний газ, поліцейські одягнули на чоловіка кайданки. 39-річний житель Вараша із місця події втік", - додали в поліції.

Під час сутички поліцейські отримали незначні тілесні ушкодження. Крім того, у ході конфлікту, зловмисники зірвали номерні знаки зі службового авто Toyota Prius та пошкодили ними лобове скло.

Через деякий час правоохоронці розшукали іншого нападника. Обох затримали. 39-річному варашівцю повідомили про підозру у вчиненні опору працівникам правоохоронного органу та нанесення тілесних ушкоджень. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Затриманий — раніше судимий за грабіж, розбій та злочини, пов'язані із незаконним обігом наркотиків, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Також понад 10 разів притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

35-річного жителя Вараша госпіталізували у травматологічне відділення медзакладу. Загрози його життю немає. Слідчі дії тривають.

Подія сталася 28 травня, близько 20:30. Поліцейські отримали, що водій автомобіля Mazda 6, який рухається вулицею Набережною, ймовірно, перебуває за кермом у стані сп'яніння. Помітивши схоже за описом авто, поліцейські зупинили його.

Зараз ви читаєте новину «Поранив собаку, а тоді чоловіка: подробиці стрілянини поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі