пʼятниця, 26 січня 2024 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Влучили у дитсадок, торговельний центр та житлові будинки: росіяни вдарили по Херсону ракетами С-300
7

Вночі проти 26 січня російські загарбники знову обстріляли Херсон.

При цьому ворог застосував по житлових кварталах міста ракети С-300. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Російські загарбники вночі обстріляли Херсон
Фото: t.me/olexandrprokudin
Російські загарбники вночі обстріляли Херсон
Російські загарбники вночі обстріляли Херсон
Російські загарбники вночі обстріляли Херсон
Російські загарбники вночі обстріляли Херсон

За її словами, у Херсоні росіяни повернулися до так званого "миколаївського сценарію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни скинули шість авіабомб на Херсонщину: є загиблі

"Сьогодні для херсонців норма, коли лунають вибухи і працює ворожа артилерія. Цієї ночі ворог застосував ще й балістичну траєкторію свого озброєння. Так само, як обстрілювався колись Миколаїв з нетиповим використанням С-300, які є зенітними керованими ракетами. Ворог спрямував їх по середмістю Херсона", - розповіла Гуменюк.

Вона повідомила, що загарбники влучили в дитячий садок, зруйнували торговельний центр та пошкодили декілька житлових будинків.

"Ворог намагається компенсувати хоч чимось недоліки артилерійської роботи. Ми б'ємо по їхніх позиціях, змушуємо відкочувати свої важкі артилерійські установки. Але вони намагаються в будь-який спосіб це компенсувати", - додала Гуменюк.

За інформацією ОВА, внаслідок обстрілу Херсона у власній оселі поранення ноги та вибухову травму отримала 54-річна жінка. Їй надали медичну допомогу на місці.

Росія 23 січня здійснила понад 100 обстрілів Херсонщини, випустивши 524 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації. Через російську агресію загинули чотири людини, ще шестеро дістали поранення.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; дошкільний навчальний заклад й територію заводу у Бериславі.

Зараз ви читаєте новину «Влучили у дитсадок, торговельний центр та житлові будинки: росіяни вдарили по Херсону ракетами С-300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі