понеділок, 07 лютого 2011 15:26

Злива перетворила російське місто на суцільну калюжу (ФОТО)
11

Фото: Фото: Олена Нагорних / Российская газета

У Калінінграді, Російська Федерація, з 6 лютого 2011 введено режим надзвичайної ситуації муніципального характеру. Причиною стали несприятливі погодні чинники і загроза паводку. Перші поверхи десятків житлових будинків повністю затоплені.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на прес-службу міської адміністрації.

"НС сталася в результаті відразу декількох несприятливих погодних факторів: глибоке промерзання грунту, який не міг вбирати талі води, стрімке потепління, яке зумовило швидке танення снігу, і нехарактерна для цієї пори року злива", - йдеться в повідомленні.

Найбільш серйозна ситуація склалася на каналізаційно-насосній станції в районі вулиці Київської. Через загрозу аварії на підтопленому обладнанні тимчасово зупинено водопостачання в одному з будинків і Калінінградському юридичному інституті. Через підйом води виникали перебої в роботі 15 міських котелень.

Найбільших труднощів вода завдала роботі громадського транспорту. Окраїнні і низинні ділянки Калінінграда виявилися затопленими. Проїзд та прохід ними виявився утрудненим, в кількох випадках - неможливим. Транспортні магістралі Калінінграда перетворилися на суцільні калюжі, з яких десятки машин так і не змогли вибратися.

Всю ніч оперативні служби намагалися впоратися зі стихійним лихом, прочистити міські гідротехнічні системи. Однак до ранку, коли городяни поїхали на роботу, стало зрозуміло, що вода не убуває. Через проливний дощ її, навпаки, щохвилини більшає.

За матеріалами: ТВЦ, Вести, Российская газета

Зараз ви читаєте новину «Злива перетворила російське місто на суцільну калюжу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі