середа, 27 листопада 2019 11:01

Без опалення і світла: люди прийшли ночувати до мера
7

У місті Чорноморськ Одеської області назріває комунальна криза.

Чорноморськ: люди переїхали жити у мерію, де тепло і є світло
Фото: dumskaya
Чорноморськ: люди переїхали жити у мерію, де тепло і є світло
Чорноморськ: люди переїхали жити у мерію, де тепло і є світло
Чорноморськ: люди переїхали жити у мерію, де тепло і є світло
Чорноморськ: люди переїхали жити у мерію, де тепло і є світло

Жителі кількох багатоквартирних будинків 13-го мікрорайону більше двох днів залишаються без тепла і світла. Проблеми з опаленням в новобудові на Вітрильній, 18 виникають щорічно. І не тільки з опаленням, пише dumskaya.

4 роки тому компанія "Стройтехснаб" здала житловий комплекс в експлуатацію в недобудованому стані. Там були відсутні всі комунікації, вікна, двері, ліфти і навіть частини фасаду. З тих пір мешканці, які віддали за квартири останні гроші, борються за виживання. Сьогодні вони зіткнулися з непереборними труднощами і прийшли за допомогою до мерії.

"Зараз ми знаходимося в міськвиконкомі з питання опалення в 13-му мікрорайоні. Через відсутність опалення не витримують електромережі. Будинок дві доби без електропостачання. Прийшли в 10 ранку, сподівалися на допомогу депутатів, але отримали незрозумілий ігнор. У квартирі 8 градусів, йти туди сенсу немає", - каже Анастасія Станіславська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зекономити на опаленні взимку: в уряді знайшли вихід

Люди прийшли до міськради з маленькими дітьми. Малюки робили уроки, їли і робили інгаляцію прямо в мерії. А хлопчик на ім'я Єлисей навіть відзначив своє 10-річчя.

"Битви за включення нам тепла відбуваються щорічно. Але з тих пір, як у мера Валерія Хмельнюка практично повністю змінився склад заступників і керівників деяких служб виконкому, наша ситуація взагалі стала тупиковою. А мер сьогодні нас так і не прийняв", - нарікають городяни.

У підсумку представник виконкому пообіцяв, що електропостачання відновлять вже до ранку 27 листопада, але люди все одно не розійшлися.

У Світловодську Кіровоградської області через відсутність опалення місцеві жителі перекрили дороги.

У 50-тисячному місті не працюють дитсадки та школи. Температура в помешканнях людей не перевищує 12 градусів.

Зрив опалювального сезону у Світловодську стався через борги за газ, а коли котельні таки запрацювали, почали рватися труби. У місті оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

Зараз ви читаєте новину «Без опалення і світла: люди прийшли ночувати до мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі