понеділок, 08 жовтня 2007 17:44

Журналісти пікетують Генпрокуратуру

Під будівлею Генеральної прокуратури України 8 жовтня проходить мітинг на захист свободи слова. Представники ЗМІ, які пікетують будівлю, виступають проти переслідувань журналістів, які мають сміливість писати про корупцію у сфері державних закупівель.

Як розповів організатор акції Вадим Гладчук, представники Тендерної палати неодноразово погрожували журналістам, які пишуть про сферу державних закупівель. У одного з них - Юрія Шеляженка - описана квартира. "Мене самого тримали 16 діб під арештом і погрожували закрити сайт", - сказав він.

За словами Гладчука, більшість представників Тендерної палати пройшли в нову Верховну Раду. Зокрема, депутатами стали почесний президент Тендерної палати України Олександр Ткаченко (N8 в списку КПУ), а також її фактичний власник Антон Яценок (N79 в списку БЮТ). Цих людей Гладчук асоціює з найбільш резонансними фактами переслідування журналістів і підкупом засобів масової інформації.

У пікетуванні беруть участь журналісти Андрій Марушов і Владислав Зубар. Вони стверджують, що стали об"єктами регулярних погроз, безпідставних судових позовів за те, що висловили сумнів в законності діяльності Тендерної палати, її засновників і керівників.

У руках пікетувальники тримають плакати з написами: "Тендерна мафія! Руки геть від журналістів Марушева, Зубаря, Гладчука і Шеляженка", "Ющенко! Тобі потрібний другий Гонгадзе?", "Ні - політрепресіям 1937 року в 2007 році", повідомляє газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Журналісти пікетують Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі