вівторок, 03 червня 2008 13:48

За вибух біля посольства Данії в Ісламабаді відповідальна "Аль-Каїда"

Відповідальність за вибух біля посольства Данії в Ісламабаді в минулий понеділок несе терористична мережа "Аль-Каїда". До такого висновку прийшли експерти данської контррозвідки ПЕТ. Спецслужба попередила, що після повторної публікації карикатури на пророка Мухаммеда в лютому цього року в Данії помітно зросла терористична небезпека. На думку ПЕТ, поява малюнка, що зображає засновника ісламу з тюрбаном у вигляді бомби, викликало "украй негативну реакцію в мусульманських країнах". З цієї причини північне королівство і її громадяни в даний час "піддаються загрозі з боку іноземних екстремістів, під загрозою знаходяться також інтереси Данії за кордоном".

За даними місцевих ЗМІ, в результаті вибуху в Ісламабаді загинули не менше 6 людей, ще 18 дістали поранення. Серед загиблих - громадянин Данії. Поранено троє громадян Пакистану, що працювали в данській дипмісії за наймом. За словами прем"єр-міністра Данії Андерса Фога Расмуссена, вилазка терористів "не вплине на зовнішню політику північного королівства". "Хочу ще раз повторити, що екстремісти не зможуть змінити курс нашої країни в області зовнішньої політики і безпеки", - підкреслив в Копенгагені глава уряду. Він також відзначив, що цей теракт "не вплине на дружні відносини між Данією і Пакистаном". ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «За вибух біля посольства Данії в Ісламабаді відповідальна "Аль-Каїда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі