середа, 13 травня 2020 19:42

ВРУ підтримала законопроект щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж

ВРУ підтримала  законопроект щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж
Рада проголосувала за законопроект про захист телекомунікаційних мереж. Фото: Reuters

У другому читанні ВРУ підтримала законопроект №2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)".

За документ проголосували 288 народних депутатів. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Пошкодження чи порушення правил охорони телекомунікаційних мереж , якщо воно не викликало припинення надання телекомпослуг, санкціонується накладенням штрафу на громадян у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 гривень) і на посадових осіб - у розмірі від 300 до 400 таких мінімумів (5100 - 6800 грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов прокоментував продовження заборони російських соцмереж

Умисне руйнування фбо пошкодження телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації, що обірвали трансляцію, карається штрафом від 1 до 3 тис. неоподатк. мінімумів доходів громадян (17 -51 тис. грн) абопозбавленням волі на строк від одного до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Аналогічні дії, вчинені повторно чи за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Позбавленням волі на строк від шести до восьми років з конфіскацією майна,караються вищезазначені дії заподіяли майнову шкоду у великих розмірах або спричинили тяжкі наслідки.

Запропоноване парламентським законопроєктом наділення банківськими функціями "Укрпошти" викликало негативну реакцію у міжнародних партнерів України. Журналісти нагадують, що такий проєкт уперше був підготовлений 2017 року - тоді в парламенті зареєстрували документ №6601, але його "зарубали" експерти Головного науково-експертного управління Ради, проєкт був відкликаний.

Зараз ви читаєте новину «ВРУ підтримала законопроект щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі