середа, 22 червня 2011 11:10

У Львові біля Пагорбу Слави почались збиратися люди

У Львові біля Пагорбу Слави почались збиратися люди

Сьогодні у Львові близько 10-ї години ранку до Пагорбу Слави почали підтягувати люди, щоб покласти квіти на могили солдат. Кілька з них прийшло з георгіївськими стрічками.

Також покласти квіти прийшов голова Антифашистського комітету Львівщини Олександр Калинюк. Він прийшов у супроводі російського телебачення, і приніс три гвоздики.

"Я сьогодні не почепив георгіївську стрічку зважаючи на події 9 травня. Тоді мені зриваючи її, зірвали медаль до 100 - річчя народження маршала Жукова. Я не хотів, щоб сьогодні повторилася та ж історія. Розумні люди розуміють за що боролись наші воїни, радянські воїни. А Львів переповнений фашистськими настроями. Тільки у цьому місті ще й досі роблять меморіальні таблиці есесівцям, які воювали на боці Гітлера. Як приклад -  меморіальна таблиця Палію, яку недавно повісили біля львівської облради", - зазначив Калинюк.

Неподалік пагорбу також збираються люди. Переважно старшого віку. Наразі вони мирно спостерігають через дорогу за тими, що йдуть покладати квіти.

Нагадаємо, голова Асоціації єврейських організацій і громад (Вааду) України Йосиф Зісельс заявляв, що керівництво в організаціях "Євреї проти Гурвіца" і "Євреї проти антисемітизму" здійснюють не євреї, а люди, які мають безпосереднє відношення до радикальних російських націоналістичних угруповань.

Напередодні Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення за позовом Львівської міської ради щодо заборони проведення масових заходів у Львові 22 червня.

Зараз ви читаєте новину «У Львові біля Пагорбу Слави почались збиратися люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі