четвер, 11 травня 2006 11:22

У Росії почали заморожувати людський мозок

 

Російська компанії "Кріорус" пропонує людям послуги із заморожування клієнта відразу після смерті. Проте, саме тіло охолодити до потрібної відмітки не можливо, тому фахівці виймають з померлого мозок та заморожують.

Представники компанії повідомили, що 24 і 28 квітня помістили на постійне зберігання в кріосховищі тіла перших російських кріопацієнтів. Сховище знаходиться під містом Зеленоград, що у Московській області.

Першою пацієнткою цієї компанії стала 79-річна вчителька математики з Петербургу, Лідія Іванівна Федоренко, яка померла у вересні 2005 року. Її мозок кріонували в Петербурзі та протягом півроку зберігали в тимчасовому контейнері, який охолоджували сухим льодом.

Другий пацієнт був кріозбережений в 2002 році, в Москві. До переїзду його мозок також зберігався замороженим.

Обидва тіла поклали до контейнерів та занурили в рідкий азот.

Виконавчий директор компанії "Кріорус" Олексій Потапов сказав, що зараз в Росії в черзі на заморожування мозку після смерті знаходяться ще десять чоловік.

Генеральний директор "Кріоруса" Данило Медведєв розповів про три можливі сценарії оживлення цих людей в майбутньому: відновлення людського тіла через клонування (використовуючи ДНК нервових клітин мозку), створення штучного тіла та імплантація туди мозку та "прочитування" особи з мозку та перенесення її в комп"ютерний симулятор.

На думку Медведєва, такі технології з"являться вже через 20-30 років.

Водночас у Російській академії наук не вірять в можливість подібного воскресіння, пише "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «У Росії почали заморожувати людський мозок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі