понеділок, 18 жовтня 2021 09:52

У червону зону карантину потрапили п'ять областей

П'ять регіонів України досягли червоного рівня епіднебезпеки за показниками захворюваності на коронавірус. З 18 жовтня в зоні карантину з найсуворішими обмеженнями перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська й Херсонська області.

До помаранчевої зони входять: Київ, Київська, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька й Чернігівська області, ідеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Автор: МОЗ
  В червоній зоні карантину опинилися п'ять областей
В червоній зоні карантину опинилися п'ять областей

У регіонах червоної зони заборонена робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, фітнес-центрів і ТРЦ. Можуть працювати лише продуктові магазини, банки, пошта, АЗС, ветклініки й аптеки. Обмеження для транспорту місцева влада може запровадити на власний розсуд.

Автор: МОЗ
  Обмеження червоної зони
Обмеження червоної зони

У жовтій зоні перебувають Вінницька, Кіровоградська, Закарпатська, Полтавська, Рівненська й Тернопільська області.

Автор: МОЗ
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У неділю зафіксували 9524 нових випадків коронавірусу

Кабінет міністрів затвердив посилені правила пасажирських перевезень на час карантину в регіонах із жовтим, помаранчевим і червоним рівнем епіднебезпеки. Нові правила перевезень набувають чинності 21 жовтня і стосуються лише міжобласного транспорту. Для поїздок між областями пасажирам потрібен зелений сертифікат про вакцинацію - дві дози вакцини, або негативний ПЛР чи експрес-тест, зроблений за 72 год.

Зараз ви читаєте новину «У червону зону карантину потрапили п'ять областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі