четвер, 24 січня 2008 09:04

У зіткненнях військових і бойовиків в Пакистані загинули 48 осіб

 У ході зіткнень пакистанських військових з бойовиками недалеко від кордону з Афганістаном за минулу добу загинули щонайменше 48 осіб. Бойовики втратили убитими не менше 40, а військові - 8 осіб. Затримано 30 учасників незаконних озброєних формувань.

Зіткнення відбуваються в провінції Східний Вазирістан, де, на думку влади, ховається лідер екстремістів, відповідальних за вбивство колишнього прем"єр-міністра країни і видного опозиційного діяча Беназір Бхутто. Офіційний Ісламабад, а також ЦРУ США схиляються до версії, що за вбивством Бхутто, що спровокували дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Пакистані, стоїть Баїтулла Мехсуд, глава пов"язаної з Аль-Каїдою угрупування бойовиків.

Варто відзначити, що менш як через місяць в Пакистані повинні відбутися загальні парламентські вибори, які були перенесені з січня 2008 року саме через вбивства Бхутто. Президент Пакистану Первез Мушарраф наказав стріляти  в будь-кого, хто перешкодить волевиявленню народу країни, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У зіткненнях військових і бойовиків в Пакистані загинули 48 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі