середа, 15 червня 2011 20:28

Українська пенсіонерка 10 років подорожує Європою на велосипеді

Українська пенсіонерка 10 років подорожує Європою на велосипеді

62-річна українка Лариса Русакова десятий рік подорожує Європою на велосипеді. Живе у Алчевську, що на Донбасі. За освітою — хімік, майтер спорту з гірського туризму.

Їздить на велосипеді "Аист". Бере з собою намет, спальник, примус, казанок, чайник, ремонтний набір для велосипеда, аптечку та їжу.

"Приїжджаю до Трої, а там за вхід беруть 4 долари. Бубоню різними мовами, що Шліман у труні перевернувся б, якби дізнався, що поглянути на відкопане ним каміння коштує таких грошей. Водночас у великих кількостях поїдаю шовковицю, що росте поряд із прохідною. Коли касир побачив мій невпинний жор, махнув рукою і пропустив безкоштовно. Зрозуміла: щоб до тебе ставилися з повагою, треба бути стриманим у поведінці й у манері одягатися", - розповіла Русакова.

Гроші жінка витрачає лише на візи. Каже, найбезпечніше ночувати на кладовищах.

"Майже всі мої прохання до польських панів про нічліг біля їхнього двору викликали підозру. Часом хотіла ночувати в лісі, аби лише не чути недовіри. Але інстинкт самозбереження вів до людей", - зазначила жінка.

 

Детальніше про подорожі Лариси Русакової можна прочитати у журналі "Країна" №76 за 17 червня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень. Передплату на журнал "Країна" оформлюють у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українська пенсіонерка 10 років подорожує Європою на велосипеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі