середа, 31 серпня 2011 13:09

Табачник похвалився повним забезпеченням шкіл підручниками

Табачник похвалився повним забезпеченням шкіл підручниками

За два дні українські школи будуть забезпечені підручниками на 100%.Таку обіцянку дав сьогодні на брифінгу міністр освіти Дмитро Табачник, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"На вчорашній вечір 96% підручників вже розвезені. За два дні цей процес завершать", - зазначив Табачник.

Він категорично заперечив інформацію про те, що третина шкіл лише на 60% забезпечена книжками.

"Це не відповідає дійсності. Дежзамовлення по підручникам виконане. Інша справа, що Міністерство довозить підручники лише до обласних управлінь освіти, а далі вони самі довозять. Інколи директор якоїсь сільської школи 1 вересня сам забирає свої підручники", - сказав міністр.

Крім того, за словами Табачника, у 32 школах з 19600 триває капітальний ремонт. Він запевнив, що ремонтуються не класи, а прибудова або теплопункти.

Міністр додав, що цього року у школах вчитимуться 416 тисяч першокласників, і підтвердив озвучену раніше прем'єром Миколою Азаровим інформацію про те, що батькам першокласників надається одноденна відпустка.

"Роботодавці підтримали нашу пропозицію, і завтра батьки першокласників мають вихідний день без вирахування зарплати", - зауважив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник похвалився повним забезпеченням шкіл підручниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі