понеділок, 12 травня 2008 09:57

США відправили до узбережжя Лівану есмінець "Коул"

Американський есмінець "Коул" направлений з Перської затоки в Середземне море, за попередньою інформацією, до узбережжя Лівану, повідомляє AFP.

"Есмінець "Коул" в неділю пройшов по Суецькому каналу і вийшов в Середземне море", - заявили агентству представники влади Єгипту. У яку саме частина Середземного моря відправлений "Коул", поки не уточнюється. Проте, за неофіційними даними, есмінець йде до узбережжя Лівану.

США в кінці лютого 2008 року вже відправляли "Коул" до ліванських територіальних вод. Тоді американська влада оголошувала, що військовий корабель вестиме бойове патрулювання в заданому районі для "надання підтримки забезпеченню регіональної стабільності, яка опинилася під загрозою через політичну ситуацію в Лівані". У березні "Коул" був переведений в Перську затоку.

За попередніми даними, у зв"язку з новим загостренням політичної ситуації в Лівані США знов вирішили відправити військовий корабель до узбережжя цієї країни.

У Лівані вже декілька днів продовжуються сутички між прихильниками правлячої коаліції і опозиції, спровоковані рішенням влади припинити діяльність телекомунікаційної компанії, що належить шиїтському угрупуванню "Хизбалла". Станом на вечір 11 травня, в Лівані в результаті сутичок загинули не менше 42 людей, декілька десятків дістали поранення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США відправили до узбережжя Лівану есмінець "Коул"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі