пʼятниця, 06 червня 2014 13:37

Зібрані для Нацгвардії речі перепродають командири - волонтер

Зібрані для Нацгвардії речі перепродають командири - волонтер

Речі, закуплені волонтерами та спонсорами для Другого батальйону Національної гвардії, не доходять до бійців через командування. За словами волонтера Максима Музики, який організовує збір та передачу допомоги для цього батальйону, командири гвардії перепродають зібрані речі.

"Все забирають собі. Хлопці спали у рваних наметах, коли йшов дощ та град, при цьому, склад був забитий передачами для них. Що з цим роблять? Перепродають. Добровольці просять передавати їм речі через перевірених людей, адже через командування до них нічого не доходить".

За словами Максима Музики, у Нацгвардії був інцидент, коли командир витратив спонсорські гроші на виготовлення значків. Потім продавав їх своїм же бійцям:

"Командир на спонсорські пожертви виготовив значки - звичайні значки, які не передбачені ні бюджетом, ні державою, не є форменним елементом. Коли про це дізналися спонсори, попросили повернути виділені гроші. Щоб не повертати з власної кишені, командир вирішив продавати значки бійцям. Значків виявилося більше, ніж гвардійців, тому ціну поставив дорожчу, ніж собівартість: пропонував по 80 гривень. Там багато різних історій, але хлопці навряд чи назвуть конкретні прізвища. Вони тоді вирішили не піднімати шум, аби люди продовжували вірити у щось хороше".

Воювати Другий батальйон Нацгвардії відправили взагалі без нічого. Видали тільки парадну форму та берци:

"Людей відправили взагалі непідготовленими. Їм дали навіть не звичайну, а парадну форму - ту, яку видавали на полігоні перед присягою, та дубові берци, у яких влітку ходити неможливо. Що встигли перед тим купити на секонд-хенді, у те й вдягнули. Дали старенькі автомати зі збитим прицілом, і на весь батальйон навіть нема, чим його полагодити і налаштувати. Ми передаєм хлопцям різне. Потрібне екіпірування, бронежилети, приціли, тепловізори, каремати та спальні мішки, генератор, щоб можна було хоча б зарядити телефони. Іноді передаємо щось поїсти: солодке, згущенку. Купуєм те, на що вистачає зібраних грошей. Про зроблені роботи звітуємо на Фейсбуці".

На даний момент добровольці забезпечені всім необхідним, говорять у прес-службі Національної гвардії:

"Вчора Українська православна церква передала надсучасні шоломи, до цього передавали карету швидкої. Поступово все закуповуємо. Те, що збирають волонтери, передається. Вони приїжджають, передають особовому складу. Можливо, щось просто не встигли поки що вивезти зі складів через напружене становище. А може, хтось просто точить зуб на окремого командира, тому звинувачує. А може, воно прийшло, а ці люди ще не знають, не бачили", - коментують в установі.

На даний момент у Другому батальйоні Національної гвардії служить близько 280 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Зібрані для Нацгвардії речі перепродають командири - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі