четвер, 22 березня 2007 13:26

Сейм Латвії не турбується про нацменшини

Латвійський сейм у четвер відхилив законопроект, згідно якому самоврядування республіки повинні піклуватися про збереження культури національних меншин.

Поправки до закону про самоуправління підготували депутати парламентської фракції "За права людини в єдиній Латвії" (ЗаПЛЄЛ). Автори документа доводили, зокрема, що представники національних меншин є такими ж платниками податків, як і інші жителі країни, і у них повинно бути право на фінансування культурних програм, які реалізуються російською мовою.

Проте за передачу законопроекту на розгляд парламентських комісій проголосували тільки 22 депутати, 23 були проти і 37 утрималися.

Тим часом, як затверджують у ЗаПЛЄЛ, на даний час у більшості міст і районів Латвії культурні заходи національних меншин фінансують у недостатньому обсязі, мало влаштовують Новорічні ялинки на зрозумілому всім нацменшостям республіки російській мові, ще рідше фінансують театральні вистави і концерти, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сейм Латвії не турбується про нацменшини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі