четвер, 21 грудня 2017 08:07

Голова ДБР розповів, як його батьки назбирали гроші на нерухомість

Голова ДБР розповів, як його батьки назбирали гроші на нерухомість
Свою зарплату керівник ДБР не приховує – він зароблятиме близько 51 тис. грн. Фото: Корреспондент.net

Державне бюро розслідувань України зі штатом у 1,5 тис. спеціалістів очолив Роман Труба. Він розповів, як працюватиме аналог американського ФБР із вересня наступного року.

Як повідомляє ТСН, Труба сказав, що компетенцією ДБР буде розслідування кримінальних справ відносно високопосадовців, включно з президентами, котрі втратили свої повноваження, міністрів, депутатів, правоохоронців, в тому числі прокурорів САП і слідчих НАБУ, суддів і військових злочинців. Він пояснює: "Якщо мова йде про одержання неправомірної вигоди, це розслідують працівники НАБУ. Всі інші злочини розслідує ДБР".

Свою перемогу в конкурсі над досить впливовими конкурентами, зокрема головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом, керівник бюро пояснив відповідністю вимогам до кандидата на посаду: "Враховано було мою незалежність щодо будь-яких політичних сил. Мій професійний досвід – пройшов усі щаблі від слідчого районної прокуратури до керівника слідчого управління ГПУ".

Труба запевнив, що планує чітко розподілити обов'язки між заступниками, аби не стати своєрідною "ширмою", за котрою реальні повноваження зосередять у своїх руках інші посадові особи ДБР: "Я судитиму про своїх заступників лише за результатами їхньої роботи".

Також керівник слідчого органу пообіцяв уникати виконання будь-яких вказівок від органів державної влади. А про сумнівні епізоди у своїй трудовій біографії розповів: "Дійсно, я був призначений за часів генерального прокурора Пшонки – це період, коли відбувалося становлення мене, як керівника". Однак інша складна тема – майнові декларації, зокрема нещодавня купівля родичами нерухомості за чималі за українськими мірками кошти – квартира і гараж оцінюються у $80-100 тис. Та Труба переконує: "Батьки, незважаючи на те, що є пенсіонерами, працюють. За 40 років можна накопичити гроші, щоби купити квартиру у Львові".

Свою зарплату керівник ДБР не приховує – він зароблятиме близько 51 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор ДБР Труба не пройшов люстраційну перевірку - Мін'юст

Роман Труба в силових органах працює з 1997 року. Працював у Львівській прокуратурі. Після Майдану перевівся у Київ на посаду керівника управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ. Після призначення генпрокурором Віктора Шокіна його понизили, згодом Труба звільнився.

ЗМІ називають Трубу креатурою "Народного фронту". У конкурс на посаду глави ДБР увійшов під протекторатом секретаря РНБО Олександра Турчинова.

16 листопада конкурсна комісія обрала кандидатуру Романа Труби на посаду керівника Державного бюро розслідувань та визначилася з двома його заступниками. 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Труби.

Зараз ви читаєте новину «Голова ДБР розповів, як його батьки назбирали гроші на нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі