субота, 13 січня 2018 21:21

Російський центр "закрили на замок"

Російський центр "закрили на замок"
Активісти "Чорного комітету" закрили Російський центр науки і культури в Києві. Фото: Українська правда

Члени організації "Чорний комітет" обмотали ланцюгом ворота Російського центру науки і культури в Києві та закрили їх на замок.

Про це організація повідомила у Facebook.

"Активісти "Чорного комітету" закрили Російський центр науки і культури в Києві. Ворота установи було обмотано ланцюгом та закрито замком. Також на установу було наклеєно листівку з гаслом "Смерть Росії!", - йдеться у повідомленні.

В організації пояснили свій вчинок тим, що Російський центр є "офіційною урядовою організацією РФ, яка займається антиукраїнською пропагандою, проводить курси російської мови, організовує поїздки українських дітей на територію держави-агресора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі облили фарбою Російський культурний центр у Києві і написали "Смерть Росії"

"Ця організація є одним з методів поширення російського імперіалізму та загрожує незалежності України", - наголосили там.

Раніше члени організації "Чорний комітет" у різдвяну ніч облили червоню фарбою Російський центр науки і культури в Києві.

У серпні 2017 року Російський центр науки та культури в Києві відправив близько 70 учнів українських шкіл до Москви та Санкт-Петербурга.

Служба безпеки України стверджує, що неодноразово скаржилась Кабміну й РНБО на пропагандистську діяльність цього центру в Україні, але безрезультатно.

Водночас у Міністерстві освіти і науки України заявили, що не мають права забороняти подібні ініціативи.

Також депутати планували винести на розгляд Верховної Ради законопроект, який заборонить діяльність в Україні Російського центру науки та культури.

Зараз ви читаєте новину «Російський центр "закрили на замок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі