середа, 21 травня 2014 11:43

Помолись з Русланою за Україну на горі Хом'як 24 травня
3

Наймасовішу молитву за Україну організовує народна співачка України Руслана Лижичко разом зі своїми друзями. Помолитися за мир та єдність у державі вона пропонує напередодні президентських виборів в Україні, 24 травня. Для цього обрала одну із найвищих карпатських вершин – гору Хом'як у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Координатори-волонтери будуть чекати паломників на місці.

Спільний молебень читатимуть понад 100 священників різних конфесій. По закінченню 30-хвилинної молитви виступлять 4 зведених хори.

"Є місця, де ти ближче до неба. Є слова, що мають велику силу. Там, на висоті в півтори тисячі метрів над рівнем моря, стоїть 4-метрова статуя Божої Матері. Це енергетично сильне місце. Молитва має принести результат, - каже Руслана Лижичко".

Допомогти зорганізувати масштабну акцію Руслана попросила керівника найбільшого в Україні туристичного комплексу "Буковель" Олександра Шевченка. На молитву в Карпати з'їдуться люди з усієї України – від Львова до Луганська.

"Ми зустрілися з Олександром Шевченком – це мій друг великий, з яким я завжди мала справи і буду мати, - веде далі співачка. - У нас було багато ідей щодо того, як розкручувати Карпатський регіон, який заслуговує на світове визнання. Це не слова просто. Це наше переконання, наш принцип".

Молитва буде проходити під гаслами "Помолись за Україну! За мир і спокій!

В цей день ми молимось – помоліться і ви!" Також люди підуть під гаслами: Молитва замість зброї. Об'єднання замість розбрату. Мир і спокій замість війни і ненависті.

Найбільша молитва буде проводитися у чотирьох сторонах світу в Україні – на Заході у Карпатах на вершині гори Хом'як, на Сході у Святогорську, на Півночі у Чернігові, на Півдні в Ізмаїлі. Молитва відбудеться опівдні. Охочі можуть зібратися громадою у храмі, аби доїхати до місця призначення. Інших Руслана закликає помолитись разом зі всіма у себе вдома.

Трансляція з Карпат онлайн відбудеться о 12 годині. Ведучі коментуватимуть подію трьома мовами: українською, російською, англійською. Цією молитвою організатори хочуть показати, що мільйони людей в Україні і по всьому світу прагнуть миру і спокою.

Одночасні молебні пройдуть у Сан Пауло в Бразилії, Нью-Йорку в Сполучених Штатах Америки, Торонто в Канаді, Мюнхені у Німеччині, Відні в Австрії, Брюсселі у Бельгії та інших місцях світу.

Напередодні молитви, в ніч з 23 на 24 травня, пройде Всеношна за Україну. Її проведуть семінаристи в одній з найстаровинніших церков у Карпатах.

Гора Хом'як - дуже популярна серед людей, що ходять у гори. З неї видно Чоногірський хребет з його найвищими вершинами - Говерлою та Петросом. Схили розчленовані притоками річок басейну Пруту. Основні шляхи виходу на неї - із сіл Микуличин або Татарів. Капличку Пресвятої Покрови встановили у 2008 році коштом подружжя зі Львова. Вона має оберігати всю Україну із Заходу і до Сходу.

Руслана Лижичко з першого дня Євромайдану підтримувала активістів. Тепер вона гостро висловлюється щодо агресорських дій президента Росії Володимира Путіна.

"Я переконана, що Україна, однозначно, переможе Путіна. Мені взагалі не подобається те, що він настільки недалекоглядний і блефує. Це є блеф, це є бравада. За ним немає жодної такої сили, щоби він міг спати спокійно. Україна однозначно дасть відпір Путіну. Пане Путін, навіть не сумнівайтеся!" - звернулася Лижичко до російського президента у своєму блозі на сайті "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Помолись з Русланою за Україну на горі Хом'як 24 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі