субота, 06 вересня 2008 10:56

Чому Нікарагуа визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії

Президент Нікарагуа Даніель Ортега видав офіційний указ про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, цитує Ассошиейтед Прес повідомлення МЗС країни.

Нікарагуа стала першою країною, яка вслід за Росією визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Ортега у вівторок розпорядився підготувати документи для офіційного визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. Президент Нікарагуа, виступаючи перед військовослужбовцями з нагоди 29-ої річниці створення нікарагуанської армії, назвав причинами конфлікту на Кавказі "гегемоністську політику деяких країн, які прагнуть оточити Росію".

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня. Жителі цих республік поводилися з проханням про визнання незалежності після подій 8-12 серпня, коли Грузія провела військову операцію в Південній Осетії. Тоді грузинські війська практично повністю зруйнували столицю республіки місто Цхінвалі і багато населених населені пункти, убивши, за даними югоосетінських властей, більше півтора тисяч мирних жителів. У Тбілісі також планували масовану агресію відносно Абхазії, повідомляє РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Чому Нікарагуа визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі