понеділок, 03 серпня 2020 19:06

Пакунок малюка: ЮНІСЕФ закликає залишити видачу речей

Пакунок малюка: ЮНІСЕФ закликає залишити видачу речей
Батьки добре ставляться до пакунків. Фото: КОДА

ЮНІСЕФ закликав український уряд зберегти "пакунок малюка" у натуральній формі.

В Україні замість пакунків батькам будуть виплачувати 5 тис. грн. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу, повідомляється на сайті організації.

ЮНІСЕФ 2 роки збирав відгуки батьків на програму. За цей час кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 раза. У 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою. Тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу у натуральному вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші замість пакунка малюка: як отримати 5 тис. грн

Аналітики ЮНІСЕФ кажуть, що пакунки економічно ефективні для сімейного бюджету. Товари із пакунка малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%.

79% людей відчули позитивний вплив програми на родинний бюджет. 49% отримувачам пакунку вдалося суттєво заощадити на купівлі дитячих товарів перші місяці.

Предмети із пакунка батьки оцінювали у 4,8 бала з 5 можливих. Більш ніж половина отримувачів вважали його достатнім і вичерпним.

Замість пакунка малюка після народження дитини батьки отримуватимуть 5 тис. грн. Кошти надходитимуть на рахунок Приватбанку. Їх можна буде використати виключно на купівлю товарів для малюка. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Пакунок малюка: ЮНІСЕФ закликає залишити видачу речей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі