четвер, 15 січня 2009 12:40

Обама вважає, що ловити бен Ладена немає необхідності

Барак Обама не вважає за необхідне упіймання або знищення Осами бен Ладена. Про це обраний президент США розповів в інтерв"ю ведучій телеканалу CBS Кеті Курік. На думку Обами, американцям досить паралізувати діяльність "терориста номер один" і його угрупування "Аль-Каїда".

"Зрозуміло, я б вважав за краще, щоб він був спійманий або убитий, - сказав Обама в інтерв"ю. - Проте якщо ми так затягнемо навколо нього петлю, що він де-небудь сидітиме в печері і не зможе навіть зв"язатися зі своїми емісарами, мета із захисту Америки буде досягнута". Упіймання бен Ладена - одна з цілей "війни проти тероризму", якої так і не досяг президент Джордж Буш.

Під час своєї виборчої кампанії Обама, який займе президентський пост 20 січня, обіцяв американцям покінчити з головним терористом. Зі свого боку, Буш заповів наступникові продовжити полювання на бен Ладена і в нещодавньому інтерв"ю висловив упевненість, що рано чи пізно глава "Аль-Каїди" буде захоплений.

Бен Ладен, тим часом, розповсюдив чергове звернення, присвячене озброєному конфлікту на Близькому Сході. Терорист закликав всіх мусульман світу об"єднатися проти Ізраїлю, який проводить операцію в Секторі Газа, а також засудив арабські держави, що залишилися в стороні від конфлікту.

Заява бен Ладена була прокоментована в американській адміністрації. Представник Білого дому Гордон Джондроу вважає, що "Аль-Каїда" втрачає позиції по всьому світу, а "терорист номер один" вже опинився в ізоляції і за допомогою нового виступу лише намагається привернути до себе увагу. Крім того, американська влада вважає, що бен Ладен або його соратники не здатні створити серйозну загрозу для майбутньої інавгурації Обами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама вважає, що ловити бен Ладена немає необхідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі