понеділок, 03 березня 2008 12:39

Муамар Каддафі назавжди ліквідовує лівійський уряд

Керівник лівійської революції Муамар Каддафі оголосив про повне скасування уряду країни і прямий розподіл серед громадян доходів від продажу нафти. Про це він заявив в місті Сирт у виступі, приуроченому до 31-ї річниці встановлення в Лівії "прямого народовладдя, що відзначається сьогодні".

Каддафі підкреслив, що Вищий народний комітет (уряд) не впорався з своїми завданнями. Він порівняв виконавчу владу зі "спрутом, що поглинає багатства народу". "Відтепер управляти буде сам народ, а не Головні народні комітети (міністерства)", - сказав лівійський лідер. Він підкреслив, що залишиться лише кілька ключових міністерств, зокрема закордонних і внутрішніх справ, а також оборони. За його словами, кожен лівієць отримає 1 тисячу лівійських динарів (офіційний курс цієї валюти до долара США складає приблизно 1,20 динару за долар). "Хто після цього скаже, що в нас є бідні люди?" - відзначив Каддафі.

У Лівії з 1977 року діє система Джамахирії - "прямого управління народних мас". Там офіційно скасовані політичні партії та парламент. Конституція в країні відсутня, основою законодавства вважається шаріат.

Політичний устрій базується на постулатах "третьої світової теорії", розробленої Муамаром Каддафі і викладеної в його "Зеленій книзі", передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «Муамар Каддафі назавжди ліквідовує лівійський уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі