пʼятниця, 11 жовтня 2024 10:52

МОЗ перевіряє встановлення інвалідності чоловікам - Ляшко

МОЗ перевіряє встановлення інвалідності чоловікам - Ляшко
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про перевірки роботи МСЕК. Фото: uatv.ua

Міністерство охорони здоров'я здійснило три раунди перевірок справ щодо встановлення інвалідності чоловікам віком від 25 до 60 років.

Загалом було опрацьовано понад 90 тис. справ, з яких майже 19 тис. було спрямовано на центрально медико-соціальну експертизу. Про це в ефірі телемарафону розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після затримання мільйонерки з МСЕК міністр охорони здоров'я Ляшко зробив заяву

За його словами, після додаткової перевірки 3,5 тис. справ були відправлені, щоб пройти переогляди.

"Результати ми бачимо сьогодні з врученням підозр тим людям, які проводять певні маніпуляції, які призводять до того, що хтось незаконно отримує інвалідність", - зазначив Ляшко.

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили керівницю Хмельницького центру МСЕК Тетяну Крупу і її сина Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

7 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про тримання Крупи під вартою до 3 грудня із можливістю 500 млн 1528 грн застави.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ перевіряє встановлення інвалідності чоловікам - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі