субота, 10 листопада 2018 10:24

Міністр спростував чутки про скасування декретних відпусток

Міністр спростував чутки про скасування  декретних  відпусток
На няню щомісяця будуть виплачувати 1500 грн. Фото: 4mama

Сім'ї, які захочуть скористатися послугами муніципальної няні, отримуватимуть і надалі гроші на дитину. Також жінки не втратять право на декретну відпустку.

"Зараз розповсюджують такі чутки. Пов'язують це з введенням муніципальних нянь. Перекручують і кажуть, що їх запроваджують на заміну державної допомоги. Насправді буде і державна допомога, і муніципальна няня", - прокоментував УНН міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами Реви, муніципальна няня — це додатковий бонус від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бебі-бокси" не для всіх: пояснили, кому допомогу не видаватимуть

Раніше у соціальних мережах з'явилась інформація щодо скасування декретних виплат та декретної відпустки тим, хто захоче скористатися послугами муніципальної няні..

З наступного року родини буду отримувати гроші, щоб винайняти няню для дитини. Оплата послуги по догляду за дитиною до трьох років встановлена у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років – приблизно 1500 грн/міс. Гроші виплачуватиме держава.

Уряд запровадив кілька ініціатив щодо підтримки розвитку відповідального батьківства. З 1 вересня 2018 року при народженні дитини даватимуть "пакунок малюка", відшкодовуватимуть кошти на няню для дітей до 3 років. Молодята зможуть безкоштовно перевірятись на наявність TORCH-інфекцій.

Зараз ви читаєте новину «Міністр спростував чутки про скасування декретних відпусток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі