четвер, 05 лютого 2009 09:24

Медведєв порівняв "свій" військовий альянс з НАТО

Медведєв порівняв "свій" військовий альянс з НАТО
Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що створювані Організацією Договору про колективну безпеку (ОДКБ) сили оперативного реагування (КСОР) за бойовим потенціалом будуть не гірші, аніж аналогічні структури НАТО.

"Це будуть серйозні формування, достатні за своїм обсягом, укомплектовані найсучаснішою технікою, ефективні. Вони повинні бути за своїм бойовим потенціалом не гірше, аніж сили Північноатлантичного альянсу", - заявив російський президент на прес-конференції за підсумками саміту ОДКБ в Москві.

Медведєв також повідомив, що Росія готова передати дивізію і бригаду до складу колективних сил. "Тобто масштаб ви розумієте", - додав президент Росії. Це можуть бути 98-а гвардійська повітряно-десантна дивізія і 31-а десантна бригада ПДВ.

Нагадаємо, в середу Дмитро Медведєв повідомив, що всі учасники ОДКБ, куди окрім РФ входять Білорусь, Вірменія, Киргизія, Казахстан, Таджикистан та Узбекистан, досягли принципової згоди зі створення КСОР. Основними цілями військового альянсу стануть відбиття військової агресії, боротьба з організованою злочинністю та наркотрафіком, а також ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій. Остаточні терміни формування сил альянсу поки не називаються.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв порівняв "свій" військовий альянс з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі