субота, 02 грудня 2017 03:28

Медичні професії перейменують вже наступного року

Медичні професії перейменують вже наступного року
Через зміни не буде скорочення. Фото:www.khustnews.in.ua

У 2018 році в Україні перейменують низку медичних професій. Вони отримають назву у відповідності з нормами Євросоюзу.

Зміни назв посад будуть вноситись відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу, про це пише ZAXID.NET.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 4 професії лікарів, яких більше не існуватиме

У 2017 році до державного класифікатора професій були введені нові професійні назви робіт: "лікар внутрішньої медицини", "асистент ерготерапевта", "асистент фізичного терапевта", "парамедик", "екстрений медичний технік", "інструктор з надання догоспітальної допомоги", "інструктор з надання першої допомоги".

Змінять назву роботи "лікар-терапевт" на "лікар внутрішньої медицини", "сестра медична з лікувальної фізкультури", "сестра медична з масажу" на "асистент фізичного терапевта". Фельдшери з медицини невідкладних станів зможуть перекваліфікуватись на парамедиків. Назву "інструктор з трудової терапії" та "інструктор з трудової адаптації" буде змінено на "асистент ерготерапевта".

У Міністерстві охорони здоров'я запевняють, що нововведення не призведуть до скорочення медичних працівників, а лише приведуть у відповідність до європейських стандартів назви посад та програми підготовки. Крім того, будуть створені ініціативи для існуючих працівників переходити в нові професії. При переході за працівниками буде збережено стаж, надбавки та доплати, які були напрацьовані за період роботи у сфері охорони здоров'я.

Президент Петро Порошенко наголосив на важливості впровадження медичної реформи в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Медичні професії перейменують вже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі