четвер, 05 лютого 2009 09:58

Через морози коровам шиють хутряні ліфчики

Через морози коровам шиють хутряні ліфчики

Жителі якутських селищ через 50-градусні морози змушені були зайнятися досить незвичайним заняттям - шити для корів спеціальні ліфчики, щоб врятувати вим"я корівок від обмороження, повідомила одна з мешканок Хангаласського улусу республіки, господиня семи корів Наталя Семенова. Вона відзначила, що, якщо не надіти корові ліфчик в люті морози, їй загрожує довге лікування від обмороження, і вона довго не доїтиметься.

"Ліфчик, або по-якутськисиалдьа, виглядає як трикутник з утепленої тканини, до якого пришивається заяче хутро. До ліфчика пришиваються три лямки, дві з яких перекидаються через "талію" корів, а третя - протягається під хвостом", - сказала мешканка улусу, уточнивши, що в багатьох населених пунктах Якутії температура повітря в ці дні опустилася нижче 45 - 50 градусів морозу.

За її словами, ліфчики для корів з утепленого матеріалу тепер шиють жителі не тільки північних улусів, але і всіх населених пунктів, де є сільські господарства.

За матеріалами РИА "Новости", Rokf.ru

Зараз ви читаєте новину «Через морози коровам шиють хутряні ліфчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі