вівторок, 08 квітня 2008 10:21

Вантажні перевізники погрожують перекрити центр Києва

Вантажні перевізники погрожують перекрити центр Києва

Автоперевізники не мають наміру виконувати вирішення Київської міської державної адміністрації про заборону вантажівкам заїжджати в місто, яке набуде чинності 1 травня.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції розділ Регіональної ради учасників Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП) в Київській області Валерій Черненко.

"Існують міжнародні конвенції, є закони про міжнародний рух, і не має права будь-який чиновник ухвалювати такі рішення, що йдуть врозріз з міжнародними угодами і конвенціями, тому ми виконувати це рішення не будемо", - заявив він.

В.Черненко також додав, що дане рішення не завізоване Держкомпідприємництвом, Мінюстом і ДАІ. "Тому, якщо це трапиться, то ми поведемо вантажівки найкоротшим шляхом через Київ - а найкоротший шлях, ви самі знаєте, у нас через центр", - відзначив В.Черненко.

У свою чергу, глава представництва Держкомпідприємництва в Києві Віталій Апостолов відзначив, що комітет не погодив дане розпорядження київської влади. "Це розпорядження нами опротестоване - ми надіслали відповідні листи в Мінюст і в органи Державтоінспекції про те, що воно незаконно", - сказав він.

Нагадаємо, що Київська міськдержадміністрація видала розпорядження "Про додаткові заходи по впорядкуванню руху вантажного автотранспорту в місті Києві", яким з 1 травня передбачена заборона заїзду до Києва вантажного транспорту загальною масою понад 4,5 тонни з 7.00 до 20.00.

Розпорядженням також передбачається, що рух транзитного вантажного транспорту по території міста здійснюватиметься з 20.00 до 7.00 тільки по окремих вулицях і площах.

В той же час, дозволений заїзд вантажного транспорту з швидкопсувним вантажем в центральну частину міста з 20.00 до 7.00, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Вантажні перевізники погрожують перекрити центр Києва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі