середа, 29 серпня 2007 08:10

Голландія завела кримінальну справу на Березовського

Податкова поліція Нідерландів порушила кримінальну справу проти російського підприємця Бориса Березовського, якому наданий політичний притулок у Великобританії. Про це заявив глава Слідчого комітету при прокуратурі РФ, перший заступник Генпрокурора Олександр Бастрикін.

"До Москви приїжджали податкові поліцейські з Голландії, вони порушили справу про легалізацію Березовським злочинно нажитих доходів в Західній Європі", - заявив чиновник.

Бастрикін також нагадав, що в Росії Березовський звинувачується в розкраданні грошових коштів "автоваза", "обміні ОМОНовців на засуджених чеченців і в легалізації злочинно нажитих грошових коштів". "Цю справу планується направити до суду в жовтні, але не раніше, ніж буде ухвалений вирок у справі "Аэрофлота"", - уточнив замгенпрокурора.

Крім того, в червні виділена в окреме виробництво ще одна справа - про розкрадання Березовськім 85 мільйонів французьких франків в комерційному банку "Сбс-агро", додав він. У цій справі суд вже наклав арешт на нерухомість підприємця у Франції і заарештував його самого заочно.

Раніше в понеділок генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що кримінальні справи на Березовського також заведені в Бразилії, Франції і Швейцарії.

Сам Березовський розповів, що не отримував ніякої офіційної інформації про збудження проти нього справи в Нідерландах. "У мене немає ніяких справ в Голландії", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Голландія завела кримінальну справу на Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі