субота, 29 листопада 2008 13:08

Метою терактів у Мумбаї була максимальна кількість жертв

Єдиний захоплений живим учасник терактів у Мумбаї, уродженець міста Фарідкот у провінції Пенджаб на півдні Пакистану, 21-річний Азам Амір Касаб, дав свідчення індійським слідчим.

За його словами, він і його товариші пройшли підготовку в таємних таборах радикального ісламського угрупування "Лашкар-е-Тайба" ("Легіон правовірних") на території Пакистану.

На одній базі бойовики три місяці навчалися поводженню зі зброєю та вибуховими речовинами. На іншій відпрацьовувалася висадка з моря. Зокрема, майбутні учасники нападу вивчали відеозаписи зручних для десантування місць в околицях Мумбаї.

Як стверджує Касаб, він і решта бойовиків висадилися на індійському узбережжі вранці в середу з надувних моторних човнів, в які пересіли з індійського риболовецького судна "Кубер", захопленого ними біля берегів прикордонного з Пакистаном індійського штату Гуджарат.

Індійські військові моряки виявили кинутий "Кубер" в морі в чотирьох милях від Мумбаї. Всіх чотирьох членів екіпажа було вбито. Тіла трьох хвилі викинули на берег, а четвертого знайшли обезголовленим на борту судна.

Потрапивши до міста, бойовики більше години розстрілювали випадкових перехожих на залізничному вокзалі, на вулицях, біля кінотеатру і міської лікарні, а потім захопили заручників і засіли в готелях "Тадж-Махал" і "Оберой-Трайдент" і житловому комплексі "Наріман", де розташовано єврейський релігійно-освітній центр "Хабад Любавіч".

Касаб заявив, що їм було наказано стріляти по будь-яких людях, що підвернулися, щоб забезпечити максимальне число жертв.

За інформацією індійського телеканалу Times now, основний задум організаторів нападу нібито полягав в тому, щоб підірвати "Тадж-Махал" з усіма постояльцями, для чого бойовики мали з собою велику кількість гексогену, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «Метою терактів у Мумбаї була максимальна кількість жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі